Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία με ανώδυνες μικροενέσεις - τόσο μι κρές όσο οι βλεφαρίδες - διοχετεύουμε μι κρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών ό πως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυ μα στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρμα τος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό και την ανανέωση του δέρματος σ' ένα ορισμένο σημείο του σώματος ή του προσώπου. Η μεσοθεραπεία είναι αποτελεσματική στην α ντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Το αποτέλε σμα είναι η ελάττωση της εμφάνισης του "φλοιού πορτοκαλιού" και η αισθητική εξυγί ανση του δέρματος. Οι μεσοθεραπείες βελ τιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, χαλα ρώνουν τον ινώδη συνδετικό ιστό και βελ τιώνουν την παροχέτευση της λέμφου.

Το υαλουρονικό οξύ

Είναι συστατικό του δέρματος το οποίο εκφυ λίζεται με το χρόνο. Το υαλορουνικό οξύ που χρη σιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων είναι προϊόν βιοτεχνολογίας και ε φαρμόζεται κάτω από τις ρυτίδες. Ενδείκνυται για την αισθητική αποκατάσταση των ρινοπαρειακών ρυτίδων (αριστερά και δεξιά από τη μύτη μέχρι το στόμα), των ρυτί δων ανάμεσα στα φρύδια, των λεπτών ρυτίδων του άνω χείλους (ρυτίδες καπνιστή) και την αισθητική αποκατάσταση των ουλών της ακμής. Εφαρμόζεται επίσης με α ποτελεσματικότητα προκειμένου να δώσει όγκο σε λεπτά χείλη.

Botox & Dysport

Είναι μια απλή, μη χειρουργική διαδικασία, που εφαρμόζεται τα τελευταία 20 χρό νια και μειώνει θεαματικά ακόμη και τις πιο έντονες ρυτίδες μέσα σε λίγες ημέρες. Ενδείκνυται κυρίως για ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και στο πλάι των ματιών (πόδι της χήνας). Στα σημεία που εφαρμόζεται χαλαρώνει τους αντίστοιχους μύες και μειώνει την ένταση της μυϊκής σύσπασης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων που θα σχηματίζονταν από τη σύσπαση

Για να δείτε το σχετικό άρθρο όπως εμφανίστηκε στο περιοδικό Υγεία (Νοέμβριος 2009), κάντε click εδώ.