Στο άκουσμα και μόνο του όρου "καθαρισμός προσώπου" το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας "ανάρρωσης". Με σιγουριά μπορώ να σας ενημερώσω ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν συγκαταλέγεται στον όρο εγχείρηση άρα ο σκοπός του δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο.

Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος του πελάτη δηλαδή ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Τι είναι λοιπόν ο βαθύς καθαρισμός προσώπου και από ποιους πρέπει να εκτελείται;

Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός έχει ως σκοπό την απομάκρυνσή των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα με την βοήθεια καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής και αποτελείται από τα παρακάτω στάδια:

  • Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν.
  • Δεύτερο στάδιο με το πήλινγκ προσώπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.
  • Τρίτο στάδιο με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων.
  • Τέταρτο στάδιο κάνουμε διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.
  • Πέμπτο στάδιο προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψισύχνων ρευμάτων.
  • Έκτο στάδιο χρησιμοποιούμε μια μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του πελάτη και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα.

Για ολόκληρο το άρθρο του iatronet.gr κάντε click εδώ.