Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος:
Μια εύκολη λύση!

Το Υαλουρονικό Οξύ (ΗΑ) είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Είναι υδροφιλικό σε πολύ μεγάλο βαθμό και μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος του. Η υδρόφιλη ιδιότητα του ΗΑ είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος. Στις βασικές ιδιότητες του ΗΑ περιλαμβάνεται η ενυδάτωση του δέρματος, η αντιοξειδωτική του δράση, η διατήρηση της ελαστικότητάς του και η αναγέννηση με τη συμβολή του στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων, καθώς και στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση της ομοιοστασίας του δέρματος.

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι βιοσυνθετικά παραγόμενο και μπορεί να εφαρμοστεί με τη μορφή ενέσιμων εμφυτευμάτων σε όλο το πρόσωπο και στα σημεία που εντοπίζονται ρυτίδες ή βαθιές πτυχώσεις (στατικές ρυτίδες) του δέρματος. Οι κυριότερες περιοχές είναι η βαθιά πτύχωση που συνήθως εμφανίζεται ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), γύρω από τα μάτια (χήνειος πους), οι βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα και οι ρυτίδες του άνω χείλους (smoker's lines). Επίσης έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αύξηση του όγκου των χειλιών, και του τονισμού του περιγράμματός τους αλλά και στον τονισμό και αύξηση του όγκου των ζυγωματικών.

Το ΗΑ ως φυσικό προιόν δεν προκαλεί αλλεργίες ούτε ανεπιθύμητες αντιδράσεις όταν εφαρμόζεται ενδοδερμικώς. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10- 20 λεπτά. Είναι σχετικά ανώδυνη καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται περιέχουν δυνητικά και τοπικό αναισθητικό. Αμέσως μετά την θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται άμεσα ορατά και βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί κάθε 12 - 14 μήνες περίπου ανάλογα με το εμφύτευμα, για διατήρηση του αποτελέσματος.

Για να δείτε το σχετικό άρθρο όπως εμφανίστηκε στο περιοδικό Υγεία (Δεκέμβριος 2009), κάντε click εδώ.