Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία με ανώδυνες μικροενέσεις -τόσο μικρές όσο οι βλεφαρίδες- διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό και την ανανέωση του δέρματος σ’ ένα ορισμένο σημείο του σώματος ή του προσώπου. Η μεσοθεραπεία είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τις κυτταρίτιδας. Το αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της εμφάνισης του «φλοιού πορτοκαλιού» και η αισθητική εξυγίανση του δέρματος. Οι μεσοθεραπείες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, χαλαρώνουν τον ινώδη συνδετικό ιστό και βελτιώνουν την παροχέτευση της λέμφου.

 

Μεσοθεραπεία προσώπου

Το κοκτέιλ ομορφιάς της μεσοθεραπείας διατηρεί τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό πρόσωπο φρέσκο , λαμπερό χωρίς να επιτρέπει στον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του . Σχετικές πληροφορίες μας δίνουν οι έμπειροι ιατροί της δερματολογικής κλινικής Laser Science

Η μεσοθεραπέια ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor και έκτοτε εμφανίζονται πολλές παραλλαγές στην τεχνική αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

 

1. Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία με ανώδυνες μικροενέσεις –τόσο μικρές όσο οι βλεφαρίδες- διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα στο χόριο, δηλαδή στο μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ’ου και μεσοθεραπεία) με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό και την ανανέωση του δέρματος σε ένα ορισμένο σημείο του σώματος ή του προσώπου. Η μεσοθεραπεία είναι αποτελεσματική και στην αισθητική θεραπεία της κυτταρίτιδας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης «φλοιού πορτοκαλιού» και τη μακροσκοπική εξυγίανση του δέρματος. Η μεσοθεραπεία ως τεχνική κάνει στις μέρες μας ΄΄θραύση΄΄ παγκοσμίως διότι εκτός από την αισθητική εξυγίανση αφορά και στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του δέρματος καθώς και στην καλύτερη παροχέτευση της λέμφου.

 

2. Ποιος είναι ο σκοπός της μεσοθεραπείας προσώπου

Ο σκοπός της παραπάνω τεχνικής είναι να δώσουμε τη χαμένη λάμψη , φωτεινότητα και σπαργή σε σημεία του προσώπου που έχουν ανομοιογένειες υφής όπως μικρούς πόρους, μικρορήγματα της επιδερμίδας καθώς και απαλές ρυτίδες . Αποτελεί στη σύγχρονη ιατρική αισθητική την πλέον ισχυρή ενυδάτωση που μπορεί να γίνει σε ένα πρόσωπο. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν ή συνδυασμός προϊόντων εξωτερικής εφαρμογής που να αποφερει την ίδια αποτελεσματικότητα και ενυδάτωση στο δέρμα όσο η μεσοθεραπεία . Πρόκειται στην ουσία για μία υποεπιδερμική βαθιά ενυδάτωση, επισημαίνουν οι ειδικοί.

 

3. Πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες να γίνουν ;

«Η όλη τεχνική εφαρμογή της μεσοθεραπείας συνίσταται στην εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου σύμφωνα με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι κάνουν τακτικές εφαρμογές (8 εως 10) στην περιοχή, ανά εβδομάδα έως και 10 μέρες. Κατόπιν αραιώνουμε τα μεσοδιαστήματα και -ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος- συντηρούμε το αποτέλεσμα με 1 εφαρμογή ανά δίμηνο ή τρίμηνο . Άρα σε βάθος χρόνου μπορεί να κάνει μία γυναικά ή ένας άνδρας 4-5 θεραπείες ετησίως για να διατηρήσουμε ένα αποτέλεσμα επί μακρόν», διευκρινίζουν οι δερματολόγοι της κλινικής

 

4. Ποιοι είναι υποψήφιοι ;

Υποψήφιοι είναι οι άνθρωποί όλων των ηλικιών που χρειάζονται ενυδάτωση . Από μια κοπέλα στην εφηβεία μέχρι και έναν ηλικιωμένο κύριο που η αφυδάτωση και γήρανση στο πρόσωπο του είναι αρκετά έντονες .

 

5. Αποθεραπεία

Η μεσοθεραπεία δε χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Ίσως βέβαια, επειδή διεισδύουμε με μικροενεσούλες μέσα στο δέρμα, σε κάποια σημεία προκληθεί μία μικρή εκχύμωση από την τρώση κάποιου τριχοειδούς που δεν ξεπερνά συνήθως το μέγεθος τσίμπηματος κουνουπιού, ένας ερεθισμός που αποδράμει όμως μέσα σε 2-3 μέρες

 

6. Ποιά είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, τη σωστή συντήρηση του αποτελέσματος αλλά και από το πόσο συμμορφώνεται ο ενδιαφερόμενος με τις συμβουλές του ιατρού όσον αφορά στην απλή καθημερινή περιποίηση του δέρματος. Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά και διατηρούνται επί μακρόν

 

7. Ποιό είναι το κόστος ;

Το κόστος της μεσοθεραπείας σχετίζεται με το πρωτόκολλο ουσιών που χρησιμοποιούνται, με την περιοχή του σώματος όπου εφαρμόζεται αλλά και με την έκτασή της. Για παράδειγμα, για το πρόσωπο, το κόστος της μεσοθεραπείας μπορεί να κυμαίνεται από 50 έως 350 ευρω ανά συνεδρία ανάλογα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται .