Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η προοδευτική και εξελισσόμενη αραίωση του τριχωτού της κεφαλής και οφείλεται σε συνδυασμό και συσχέτιση τόσο της γενετικής προδιάθεσης όσο και της δράσης των ανδρογόνων. Εμφανίζει χαρακτηριστική κατανομη, ανδρικου τυπου (male pattern hair loss) ή γυναικειου τυπου (female pattern hair loss).

Το 94 % της τριχόπτωσης των ανδρών οφείλεται στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία η οποία σχετίζεται με την κληρονομικότητα. Η έναρξη κλινικά της αραίωσης γίνεται στον άνδρα μετά την εφηβεία, με αργή συνήθως εξέλιξη (40% μεταξύ των 18-29 ετών) και επιδεινώνεται εμφανώς μετά την ηλικία των 40 ετών. Στη γυναίκα εμφανίζεται σπανίως πριν τα 30 έτη (πρώιμη ανδρογενετική αλωπεκία), με μεγαλύτερη κατανομή σε ηλικίες άνω των 60-70 ετών (μετεμμηνοπαυσιακή ανδρογενετική αλωπεκία.

Καταστάσεις που σχετίζονται με επιδείνωση του γενετικού υποβάθρου της αλωπεκίας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είναι η έντονη σμηγματόρροια, η πρόωρη λεύκανση των τριχών, η ακμή, ο δασυτριχισμός, μεταβολικές ή ηλεκτρολυτικές διαταραχές (αναιμία, έλλειψη βιταμινών, νόσοι του θυρεοειδούς), χρόνιες νόσοι, παρενέργειες από λήψη φαρμάκων, ψυχοσωματικό stress κ.α.

Το ότι το πρόβλημα είναι γενετικό δε σημαίνει αυτομάτως ότι δεν είναι και αντιμετωπίσιμο.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια απλή μέθοδος, σχεδόν ανώδυνη με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Εφαρμόζοντας την εξελιγμένη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction), η διαδικασία της μεταμόσχευσης λαμβάνει χώρα με τη λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω ή πλάγιο τμήμα της κεφαλής(δότρια περιοχή) και τη μεταφορά αυτών στην περιοχή που εμφανίζει αραίωση (λήπτρια περιοχή), καλύπτοντας τις πάσχουσες περιοχές. Η αισθητική αποκατάσταση της περιοχής είναι εντελώς φυσική, χωρίς την παρουσία τομών ή ουλών. Το τελικό αποτέλεσμα ενισχύεται με σύγχρονες θεραπείες ενδυνάμωσης (PRP, Platelet Rich Plasma).

Η Laser Science γνωρίζοντας τις επιπτώσεις της αλωπεκίας και στη γυναικεία ψυχολογία δεν εξαιρεί το γυναικείο φύλο από τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια φυσική μέθοδος που δεν αφορά μόνο το τριχωτό της κεφαλής. Η Laser Science παρέχει δυνατότητα αισθητικής αποκατάστασης της τριχοφυΐας σε ουλές, σε αποψιλωμένα από τρίχες σημεία (όπως στο άνω χείλος ή στο τριχωτό του γενείου) καθώς επίσης και στην επιδιόρθωση της τριχοφυΐας των φρυδιών.

Οι συνεργάτες της Laser Science με πολυετή πείρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι αναγνωρισμένα μέλη του παγκόσμιου οργανισμού μεταμόσχευσης μαλλιών ISHRS. Χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αλωπεκίας σας με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

Μέσα από μια δωρεάν επίσκεψη στο χώρο μας μπορεί να γίνει εκτίμηση της κατάστασής σας και να ενημερωθείτε για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της.